Over mij

Mijn naam is Bodine Schoenmakers, ik ben 25 jaar oud en heb mijn diploma behaald voor de opleiding wellness & lifestyle. Ik beoefen de sport taekwondo en wil hierin graag de absolute top bereiken met als einddoel natuurlijk een gouden medaille op de Olympische spelen.

Mijn vader beoefende Taekwondo en ik herinner me, dat ik als klein kind al probeerde de technieken na te doen. Vanaf mijn 4e jaar ben ik begonnen met Taekwondo training waar ik duidelijk aanleg voor had. Ik behaalde regelmatig prijzen op nationale kampioenschappen en kwam op mijn elfde in het nationale taekwondo team terecht.

Hierna ging het snel omhoog met mijn carrière, ik nam deel aan verschillende internationale toernooien waar ik goede resultaten behaalde, werd tweemaal Nederlands kampioen bij de aspiranten en vervolgens vier maal Nederlands kampioen bij de junioren. Inmiddels behoor ik bij de senioren. Hier vecht ik met het hoogste niveau. Inmiddels heb ik ook bij de senioren mooie nationale en internationale titels op mijn naam staan (neem een kijkje bij mijn erelijst). Zo mocht ik deelnemen aan de Universiade 2017 in Chinese Taipei, heb ik een bronzen medaille gewonnen op het Ek Olympische gewichten 2017, een Ek deelname 2018, een Wk deelname 2019 en een mooie zilveren medaille op het Ek Olympische gewichten 2019.  

Ik woon Berghem, in de buurt van Oss en ik train dagelijks in Amersfoort. Dat betekent dat er altijd gereisd moet worden. Naast mijn drukke trainingsschema van minimaal 20 uur per week heb ik ook nog een baan als administratief medewerkster en heb ik een eigen onderneming als lifestyle coach. Helaas beschikt Nederland niet meer over een trainingsprogramma en ben ik genoodzaakt mijn topsport en werk te combineren om mijn sport te kunnen bekostigen. 

Om mij te kwalificeren voor de Olympische spelen moeten er punten worden verzameld. Deze punten dienen behaald te worden op wereld ranglijst toernooien en/of op een EK/WK , om zo steeds hoger in de Olympische ranglijst te komen. Daar zijn natuurlijk aanzienlijke kosten mee gemoeid. Door een verandering in de subsidies kan de taekwondo bond mij financieel geen ondersteuning bieden. Zelf heb ik als sporter niet voldoende financiële middelen, mijn ouders doen wat ze kunnen, maar ook hun financiële draagkracht is beperkt. Gelukkig zijn er mogelijkheden om uw hulp te vragen. Dat doe ik dan ook via mijn website!

(neem een kijken onder het kopje 'sponsor mij'.

 

 
Taekwondo 

Taekwondo is een vorm van een ongewapend gevecht. Letterlijk vertaald betekent tae voet, kwon hand of vuist en do de manier of de weg. Taekwondo is dus het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid en wordt dus ook vaak gezien als een verdedigingssport en niet als een vechtsport omdat er veel aandacht gaat naar zelfbeheersing. Door training ontwikkelt een taekwondoka zelfvertrouwen, discipline, lichamelijke gezondheid, coördinatie en zelfverdediging. Taekwondo wordt gezien als een kunst van zelfverdediging, die gebruikt kan worden voor gerechtigheid en het verdedigen van de zwakkere. Het is een kunst die niet alleen is weggelegd voor sterke mensen, maar die door iedereen te beoefenen is.

 

 

 

      

              

       

 

 

 

  • ENCOENCO
  • RBA CarsRBA Cars
  • Dorpsraad RavensteinDorpsraad Ravenstein
  • Taekwondo AmersfoortTaekwondo Amersfoort
  • Insight24Insight24
  • FilterCareFilterCare