Nieuws

| Brons tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen + sportvrouw van het jaar 2019 Taekwondo Bond |
07/03/20

Na brons in Duitsland, brons in thuisland! 

In de avond na mijn wedstrijd ben ik uitgeroepen als sportvrouw van het jaar 2019 door de Taekwondo bond Nederland. 

Dit was mijn laatste wedstrijd voor het OKT.  22 maart vertrek ik naar Tunesië voor een week trainingskamp, dit zal mijn laatste voorbereiding zijn. Het kwalificatie toernooi is verzet naar Moskou ivm het corona virus in Milaan. 

      
 
 
| Brons tijdens de Open Duitse Kampioenschappen |
07/03/20

Na een minder goede start afgelopen week (18 en 22 maart) in Zweden, stond ik een week later weer in Hamburg voor de Open Duitse. Hier wist ik wel het podium te halen!  

         

 
| Sportvrouw van het jaar + trainingsstage in Amerika |
07/03/20
25 februari zijn wij (coach Giorgio en ik) naar Amerika gevlogen om daar 1 week te trainen met het nationale team van Amerika. 2 keer per dag volop trainen met meiden van mijn gewicht en leeftijd, die allemaal mee draaien met de wereldtop. Iets wat ik in Nederland mis. Er zijn weinig tot geen meiden waarmee ik de juiste sparringsituaties kan nabootsen. Daarom is het voor mij erg belangrijk om mee te draaien met zulke trainingen in het buitenland. 

We hebben erg veel geleerd en opgestoken deze week in Amerika. Genoeg stof waar we komende weken mee aan de slag gaan!

Terwijl ik maandag 27 januari volop aan het trainen was, overstroomde mijn telefoon met super lieve berichtjes. Ik ben namelijk uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar 2019 in de gemeente Oss!
  
                               
(Groepsfoto trainingsstage Amerika).                                                                     (Sportvrouw van het jaar).
 
| Nederlands Kampioenschappen |
18/01/20
Dinsdag 14 januari is Klaudija uit Litouwen bij mij komen trainen ter voorbereiding op het Olympisch Kwalificatie toernooi. Ook Klaudija zal hier starten in de klasse dames -57kg. Het was een zware maar leerzame week. Na deze zware dagen stond 18 januari het NK op mij te wachten. Hier moest ik 2 partijen winnen om voor de 13e keer Nederlands Kampioen te worden. En dat is gelukt! 

Maar hiermee was het weekend nog niet voorbij. Om 23:00 uur zijn wij nog naar Diest (België) gereden om daar nog een extra toernooi te vechten op 19 januari. Na een hele lange dag wachten, was mijn eerste partij om 17:00 uur! Deze won ik met 9-1 van Denenmarken. Rond 18:00 uur zou ik mijn finale spelen maar helaas, mijn tegenstander kwam niet opdagen. Hierdoor werd ik automatisch 1e.  

            

| Europees Kwalificatie toernooi |

Maandag 16 december heb ik te horen gekregen dat ik Nederland mag gaan vertegenwoordigen op het Europees kwalificatie toernooi voor de Olympische spelen in Tokio! 

Het kwalificatie toernooi zal plaats vinden op 18-19 April 2020 in Milaan. Ik moet op dit toernooi de finale halen en dan ben ik zeker van een Olympische ticket!!

Ik ga er dan ook alles voor doen om mij zo goed mogelijk voor te bereiden. Wil je mij ook helpen voorbereiden richting dit kwalificatie toernooi? Kijk dan onder het kopje ‘sponsor mij’ en kijk wat je voor mij kan doen! Hartstikke bedankt voor jullie steun!


| Europees Kampioenschappen Olympische gewichten 2019 |

Vice European Champion Olympic Weightcategories!!

Gisteren heb ik na 5 zware wedstrijden zilver behaald tijdens het EK! Mijn eerste partij kwam ik tegen Hongarije. De partij ging gelijk op maar voor beide partijen kwamen er geen punten uit. Uiteindelijk moest er dus een extra ronde komen, de goldenpoint ronde. Ik scoorde als eerst en als enige een stoot, waardoor ik de partij won. 

De tweede partij kwam ik de 7 gerankte uit Servië tegen. Deze partij wist ik gecontroleerd te winnen met een paar mooie treffers. 

De kwartfinale kwam ik een oude bekende tegen uit Letland (nummer 2 gerankt). Ik had al eerder van haar verloren, dus dit keer was ik extra gehaaid om te winnen. En dit is me gelukt! 

In de halve finale stond Portugal op mij te wachten ( de nummer 3 gerankt). Ik wist een voorsprong te kunnen maken met 8-0 maar dit wist de Portugees snel terug te zetten op gelijk stand en zelfs tot voorstand in mijn nadeel. Gelukkig heb ik dit in de laatste 20 seconden recht kunnen zetten en won ik ook de halve finale.

Nu alleen de finale nog. Het was een behoorlijk zware dag en dit merkte ik in mijn benen. De derde ronde kwam ik ook een oude bekende tegen uit Kroatië (nummer 5 gerankt). Ik heb 2 keer eerder van haar kunnen winnen. Vandaag lukte me dit helaas niet. De vermoeidheid trad op en ik  kwam niet makkelijk tot score. Na ook nog een paar verkeerde beslissingen van de scheidsrechter, in mijn nadeel, lukte het me niet meer om dit recht te zetten. 

Na even te balen van mijn verloren finale, ben ik toch super trots dat ik samen met mijn coach deze zilveren plak heb binnen kunnen slepen!!

   


| Extra Europees Kampioenschappen 2019 |

De extra G4 European Championships zit er weer op..

Nadat ik vrijdag 25 oktober had gewogen, wist ik dat zaterdag 26 oktober mij een zware loting stond te wachten hier in Bari. 

Na een winst partij tegen Griekenland (Brons op het WK en jeugd Olympische spelen 2018) kwam ik tegen Jade Jones, de 2-voudig Olympisch kampioen, regerend Wereld kampioen en Europees kampioen. 

In de eerste 12 seconden botsten onze hoofden tegen elkaar waardoor ik een dikke bult op mijn hoofd had en Jade een snee boven haar oog. Na een aantal minuten met de EHBO en dokters ging de wedstrijd weer verder. Het was de zwaarste partij die ik ooit heb gevochten, met gelukkig heel veel leermomenten. Helaas verloor ik de wedstrijd, maar ik ben blij dat ik mijzelf heb kunnen meten met de aller beste!

  

| President's cup Las Vegas 2019 |

Na een lange vlucht van 16 uur ben ik dinsdag 8 oktober aangekomen in Las Vegas. Woensdag 9 oktober hebben we rustig getraind en donderdag 10 oktober mocht ik wegen. Vrijdag was het dan eindelijke zover en mocht ik de mat op!

Ik kwam als 11e gerankt binnen tijdens de president’s cup G2 in Las Vegas. Mijn eerste partij mocht ik startte tegen Chinese Taipei. Ik voelde me goed en was er klaar voor. Zo wist ik deze partij ook gecontroleerd met 6-3 te winnen.

Tijdens mijn warming-up heb ik wat last gekregen aan mijn knie. Toch wilde ik mijn tweede partij starten. Uit voorzorg hebben mijn coach en ik uiteindelijk besloten deze wedstrijd vroegtijdig te stoppen.

Het is een hele ervaring om hier te mogen staan! Helaas hebben we er niet alles uit kunnen halen waar we voor kwamen, maar toch blij met mijn prestatie op de mat. Over 2 weken staat European extra Championships G4 voor de deur in Bari!


| Open Poolse kampioenschappen 2019 |

Na twee dagen thuis te zijn van Chili vlogen we alweer naar Polen. Dit was erg vermoeiend voor mij maar op de mat wist ik gecontroleerd mijn wedstrijden te draaien.

Mijn eerste partij won ik van Spanje. En mijn tweede partij van Polen. In mijn halve finale kwam ik tegen een oude bekende uit Tsjechië. Ik wist al een keer eerder van haar te winnen en ook dit keer lukte het mij overtuigend en gecontroleerd te winnen. In de finale kwam ik tegen Spanje. De wedstrijd ging alle 3 de rondes gelijk op tot aan de laatste 8 seconden. Ik kreeg een hoofdtreffer tegen waardoor ik op 3-0 achter kwam. Helaas verloor ik mijn finale dan ook uiteindelijk. Wel een mooie zilveren medaille erbij!


| Open Chili kampioenschappen 2019 |

10 september vertrok ik samen met mijn coach naar Chili. De reis zou normaal gesproken 21 uur duren maar door een vertraging op Schiphol miste wij de overstap in Amerika naar Chili. Hierdoor moesten wij uiteindelijk 24 uur langer wachten voor de eerst volgende vlucht. Dit was allemaal een beetje chaotisch waardoor ik bijna mijn weging had gemist. Gelukkig mocht ik nog wegen en woog ik meteen goed. 

1 dag later was mijn vechtdag. Ik kwam als 3e geplaatst in de poule en wist mijn eerste en tweede partij beide te winnen van Brazilië. In de halve finale mocht ik tegen de nummer twee uit Costa Rica. Dit meisje was een stuk langer dan wij hadden gedacht waardoor ik helaas de afstand te vaak verkeerd heb ingeschat. Hierdoor verloor ik dan ook uiteindelijk deze partij. Wel een Bronzen medaille gewonnen!

  

| Wereldkampioenschappen kampioenschappen 2019 |

Op het WK in England moest ik helaas zonder mijn eigen coach vechten. Dit was dan ook te zien aan het resultaat. Ik won in mijn eerste partij tegen Nieuw-Zeeland maar verloor helaas mijn tweede partij van Letland.

  


| Open Belgische kampioenschappen 2019 |

5 dagen na de Dutch open moest ik opnieuw de mat op, dit keer in België.

In de eerste ronde trof ik de oud wereld kampioen uit Australië. Dit was een gelijk opgaande partij die uiteindelijk in een gelijk spel eindigde. Er moest een extra ronde aan te pas komen en in deze ronde wist ik als eerst een punt te scoren, waardoor ik mijn partij won. 

In mijn tweede partij moest ik tegen de nummer 2 uit Turkije. Ze heeft onder andere zilver op het WK 2017, zilver op het EK 2018 en meerdere Grandprix op haar naam staan. Na een hele zware wedstrijd wist ik mijn voorsprong steeds verder uit te bouwen en uiteindelijk trok ik de winst naar mij toe. 

In de derde partij moest ik tegen China, de nummer 7 uit de poule. Ze heeft een aantal Grandprix en Grandslam titels op haar naam. In Roemenië verloor ik met een groot punten verschil van haar. Dit keer ging het veel beter maar verloor ik helaas wel de kwartfinale om een medaille. Toch een goed toernooi gespeeld.  | Open Nederlands kampioenschappen 2019 |

Zaterdag 9 maart mocht ik in eigen land (Eindhoven) op de Dutch open vechten. Ik stond als 6e geplaatst in de poule en moest in mijn eerste partij tegen Duitsland. Helaas werkte de pantsers niet helemaal waardoor mijn gescoorde punten naar de tegenstandster ging. Mijn coach trok ik hiervoor een protest kaart en vroeg om nieuwe pantsers. Dit werd goedgekeurd. Gelukkig wist ik daarna in een korte tijd mijn achterstand ruim in te halen en won ik deze eerste partij. 

De tweede partij kwam ik tegen Australië de nummer 3 uit de poule. Deze partij had ik goed onder controle tot de laatste ronde. Met nog 10 seconden op de klok maakte ik het voor mezelf en mijn toeschouwers erg spannend maar toch wist ik de partij in de laatste seconden met 7-6 te winnen.

In de halve finale mocht ik tegen de nummer 2 uit België. Ik had al een aantal keer nipt van dit meisje verloren maar gelukkig na een sterke, gelijk opgaande partij, wist ik deze keer de winst naar mij toe trekken. 

In de finale trof ik een Franse. Ik had de gehele partij onder controle tot ik de laatste ronde een hoofdtreffer tegen kreeg waardoor ik genoegen moest nemen met zilver!

 

| Nederlands kampioenschappen 2019 |

Zaterdag 12 januari ben ik naar Den Haag gereden voor de Nederlands kampioenschappen. Helaas in Nederland zijn er niet zoveel dames in de gewichtsklasse -62 waardoor ik maar 1 partij hoefde te vechten om mijn titel te verdedigen. Deze wist ik overtuigend te verdedigen en zo werd ik wederom voor de 13e keer Nederlands kampioen. 


| Brons tijdens Roemenië open 2018 |

Donderdag 1 november vloog ik samen met mijn vader en coach naar Boekerest. Op vrijdag mocht ik wegen en zaterdag was mijn wedstrijd.

 

Dit toernooi was bedoeld om extra ranking punten te halen. Dit is uiteindelijke gelukt met een bronzen plak en 3,6 wereld/olympische ranking punten.


| 1st open Multi European games 2018 | 

          

Op vrijdag 4 juni 2018 ben ik samen met een clubgenoot, mijn coach en team Abdelkwan naar Plovdiv, Bulgarije afgereisd om deel te nemen aan de eerste Multi European Games. Na een vlucht van ongeveer 3,5 uur kwamen wij aan in Plovdiv. Zaterdag 9 juni mocht ik pas wegen en zondag 10 juni hoefde ik pas aan de bak. We hebben dus 5 dagen getraind voordat het toernooi begon. Zaterdag 9 juni werd de loting bekend. Ik stond 5de geplaatst in de poule en mocht na een vrijloting aantreden tegen de nummer 4 (Griekenland) uit de poule.
Er is een nieuwe regel toegevoegd voor de veiligheid van de spelers en dat is een random weging. 1/3 van de deelnemers kan hiervoor worden uitgepikt en ik was daar 1 van. Je mag maar 5% boven het gewicht van je gewichtsklasse wegen anders word je gediskwalificeerd. Gelukkig was mijn gewicht de volgende dag ook gewoon in orde. 
Het meisje uit Griekenland had afgelopen april nog hele goed resultaten gehaald, ze had namelijk goud op het Olympisch Jeugd Kwalificatie toernooi en een bronzen medaille op de Wereld Kampioenschappen in Tunesië. Het zou een pittige partij worden en dat werd het ook. Na een hele spannende gelijk opgaande wedstrijd moest het beslist worden in een Goldenpoint ronde. Deze wist ik in de eerste 5 seconden meteen te scoren waardoor ik de wedstrijd won. Helaas in mijn tweede partij verloor ik nipt van de sterke atleet uit België. Toch weer een mooie bronzen medaille, 3.6 rankingpunten en een directe kwalificatie voor de Europese Kampioenschappen Olympische gewichten later dit jaar. 

| Brons tijdens Turkish open 2018 |   

Vrijdag 9 februari ben ik samen met een teamgenoot, mijn coach en team abdelkwan naar Turkije gevlogen voor de Turkish open G1. Na een vlucht van ongeveer 3 en een half uur kwamen we aan in Turkije. Turkish open was het derde kwalificatie toernooi voor de Europese kampioenschappen die later in mei plaats zullen vinden in Rusland.    Zaterdag was de registratie, dinsdag mocht ik wegen en woensdag mocht ik eindelijk het veld op.   De avond na de weging werd de loting bekend. Ik mocht partij 210 starten tegen het thuisland de nummer 9 gerankte uit de poule. In de eerste ronde was het nog even wennen en spannend, maar uiteindelijk kwam ik op voorsprong en deze heb ik 3 rondes lang weten vast te houden en won zo mijn eerste partij.   In mijn tweede partij moest ik tegen Kroatië. Dit meisje heeft meerder titels op haar naam en draait ook de GrandPrix series mee, een zware wedstrijd dus. Met een goed wedstrijdplan ging ik mijn wedstrijd in. Ik voelde me goed en sterk en dat bleek ook in mijn tweede partij. Ik scoorde het ene punt na de andere, ook een aantal goede hoofdtreffers en uiteindelijk won ik ook mijn tweede partij overtuigend.   In mijn derde partij, de kwartfinale moest ik tegen een oude bekende uit Kroatië ( eerder vocht ze voor Zweden). Tijdens Parijs open (November 2017) verloor ik nog van dit meisje. Dit keer had ik mijn wedstrijdplan iets aangepast en ging ik met volle vertrouwen de wedstrijd in. Het was een spannende gelijk opgaande wedstrijd, maar uiteindelijk was ik de sterkere en won de partij. Brons was binnen, maar we gingen natuurlijk voor goud.   Helaas was het meisje in de halve finale dit keer sterker dan mij waardoor ik helaas de halve finale verloor en niet door ging naar de finale. Uiteindelijk heb ik toch een mooie bronzen medaille weten te scoren op dit zware internationale toernooi in Istanbul. Ook heb ik mijn eerste kwalificatie eis binnen en 3.6 ranking punten voor de Wereld en Olympische ranglijst. Over 3 weken staat Dutch open G1, in Eindhoven op de planning. Dit zal het vierde kwalificatie toernooi zijn voor het EK in Mei.

     

| Brons op het EK Olympische gewichtsklasse  2017 |

  

Op woensdag 6 december vloog ik naar Sofia, Bulgarije om deel te nemen aan de Europese kampioenschappen Olympische gewichtsklasse. Het toernooi begon op 7 december en ik mocht de laatste dag zaterdag 9 december eindelijk de mat op. Normaal gesproken vecht ik tot de klasse 57kg, maar dit keer werd ik door Nederland uitgezonden in de klasse 67kg.   In mijn eerste partij moest ik tegen Denemarken. Dit meisje was een kop groter dan mij, maar daar merkte ik gelukkig niet zoveel van in de partij. Ik begon goed en kwam al snel op voorsprong door een aantal goede hoofdtreffers en punten onderin. Deze voorsprong wist ik goed vast te houden en won de partij uiteindelijk met 27-21.   De volgende partij moest ik tegen Tsjechië, dit meisje haalde onlangs nog de kwartfinale op het WK in Korea en draait ook al mee aan de Grandprix series (hier mogen alleen spelers aan meedoen die in de top 32 staan).  Het zou dus een zware partij worden en dat werd het ook. Toch kwam ik ook in deze partij al gauw op een 5-0 voorsprong en wist deze tot de derde ronde vast te houden. Door twee keer even niet goed op te letten maakte de Tsjech hier goed gebruik van en scoorde ze twee keer een hoofdtreffer waardoor ik 6-5 achter kwam te staan. Met nog 1 minuut en 18 seconden op de klok kreeg ik de verlossende aanwijzingen van mijn coach en kon zo de partij alsnog ombuigen in een 9-7 winst.   De kwartfinale was bereikt en hier ging het uiteindelijk om de medailles. Hier stond een oude bekende uit Italië, waar ik onlangs tijdens de Dutch open in maart van verloor mij alleen nog in de weg naar het podium. De Italiaan was net 1 dag terug uit Ivoorkust. Daar vocht ze nog de Grandprix finale (hier mogen alleen de beste 16 per Olympische gewicht naar toe). Het zou dus een hele zware partij worden en dat werd het ook. Na een goede bespreking met mijn coach was het wedstrijdplan duidelijk en ging ik de partij zelfverzekerd in. De eerste ronde ging het een beetje gelijk op, ik kwam op een 3-2 voorsprong, maar dit werd al snel een 4-3 achterstand. In de tweede ronde was de score 5-3 en in de derde en laatste ronde was de score 7-5, met nog 1 minuut op de klok. Door hard werken werd het uit eindelijk 7-7 en moest er een extra ronde Goldenpoint (diegene die het eerst scoort wint de partij) aan te pas komen. Na goed overleg met mijn coach waren de aanwijzingen duidelijk en ging ik ervoor. Uiteindelijk scoorde we allebei niet, maar had ik vaker hitlevel (meting op het systeem) waardoor ik de partij won, brons was binnen, maar we gingen natuurlijk voor goud.   Helaas in de halve finale was de Rus iets te sterk waardoor ik deze partij met 8-4 verloor. De Rus werd uiteindelijk verdiend Europees Kampioen. Mijn eerste medaille op een Europees Kampioenschappen was een feit en keerde trots terug naar Nederland met een mooie bronzen medaille en 3.6 rankingpunten voor de Wereld en Olympische ranglijst.  


  | 29th summer Universiade |

 

16 Augustus was het dan eindelijk zover! Na een lange voorbereiding, geen vakantie maar elke dag hard door trainen, vloog ik over naar Taipei voor de Universiade. Na een vlucht van ruim 13 uur had ik nog een week om mezelf voor te bereiden om 24 Augustus te knallen in de categorie -62kg. We verbleven in het Universiade dorp met alle andere sporters van zowel taekwondo als andere aanwezige sporten. Met tour bussen konden we naar de sporthal gebracht worden, waar we dagelijks gingen trainen. Na elke training konden we een bezoek brengen aan de fysio voor kleine pijntjes of om alles even goed los te laten maken. Na een rust momentje gingen we elke avond als team eten in de foodhall. Dit was een mega hal met allemaal eet tentjes waar je zelf je voeding kon uitkiezen.

Op 19 Augustus was de openingsceremonie van de 29th summer Universiade. Deze vond plaats in het atletiek stadion. Bij binnenkomst werd je omver geschreeuwd door supporters in het stadion, wat helemaal vol zat! Een rilling over je lichaam van adrenaline, het was geweldig om daar te mogen staan.

24 Augustus was het mijn beurt. Ik kwam in mijn poule als 5e (gerankt) binnen, waardoor ik mijn eerste ronde vrijloting had. In mijn twee ronde trof ik de sterke Braziliaan die haar eerste partij al had gewonnen. Met een duidelijk beeld in mijn hoofd liep ik naar mijn veld toe. Ik was zenuwachtig maar voelde me goed, ik had er zin in! In mijn wedstrijd merkte ik meteen dat de Braziliaan sterker was dan ik dacht. Ik zette de aanval in maar kwam niet meteen tot score, waardoor ik stress kreeg in mijn hoofd. Hierdoor maakte ik wat fouten waardoor de Braziliaan mij kon counteren. Ik bleef de aanval opzoeken maar door overhaastte bewegingen was ze me te slim af. Helaas verloor ik mijn partij en was de Universiade al snel geëindigd voor mij. Natuurlijk heb ik ontzettend gebaald van dit resultaat. Hiervoor was ik niet gekomen maar ik heb ontzettend genoten in Tapei en ik ben trots dat ik dit heb mee mogen maken! Wat een ervaring!

                 

| Luxembourg open 2017 ZILVER! |   

Zilver op luxembourg open!


| Austria open 2017 ZILVER! | 


Zilveren medaille in Oostenrijk!    

  

| Riga open 2016 BRONS! |

         

| Polish open 2016 |  

Bronze medaille behaald in polen!
     

| Turkish open 2015 | 

Woensdag 11 februari ben ik samen met mijn trainer en clubgenoot naar turkije ( Antalya ) gevlogen, om daar deel te nemen aan een kwalificatie toernooi, turkisch open. Dit is een G1 toernooi. Vrijdag startte ik mijn eerste partij tegen Selen Canan van Turkije. Deze partij werd bij de 2e ronde stop gezet omdat het 12 punten verschil was. ( een partij duurt 3 rondes van 2 minuten. ) de eindstand was 13-1 voor mij. in de tweede partij kwam ik Rachelle Booth tegen van het nationale team van Great Britain. Ook deze won ik met een stand van 5-4. In de kwartfinale trof ik de Franse Clara Mallien. Hier kwam ik in de eerste rond op 3-0 achterstand maar het lukte me om dit gelijk te krijgen, 3-3. Na 3 rondes bleef het gelijk. Toen kwam de ‘goldenpoit’, dat wil zeggen wie er als eerst een punt maakt wint. Deze wist ik binnen te halen. De kwart finale was binnen! De halve finale kwam ik tegen Edina Kostis van Hongarije. We waren aan elkaar gewaagd maar de vermoeidheid nam de overhand. De halve finale was voor de Hongaar met 3-1. Helaas had ik ook deze partij kunnen winnen maar toch een bronze medaille voor mij en ranking punten binnen!

   
  • ENCOENCO
  • RBA CarsRBA Cars
  • Dorpsraad RavensteinDorpsraad Ravenstein
  • Taekwondo AmersfoortTaekwondo Amersfoort
  • Insight24Insight24
  • FilterCareFilterCare