Nieuws

| 1st open Multi European games 2018 |
 
 
       

Op vrijdag 4 juni 2018 ben ik samen met een clubgenoot, mijn coach en team Abdelkwan naar Plovdiv, Bulgarije afgereisd om deel te nemen aan de eerste Multi European Games. Na een vlucht van ongeveer 3,5 uur kwamen wij aan in Plovdiv. Zaterdag 9 juni mocht ik pas wegen en zondag 10 juni hoefde ik pas aan de bak. We hebben dus 5 dagen getraind voordat het toernooi begon. Zaterdag 9 juni werd de loting bekend. Ik stond 5de geplaatst in de poule en mocht na een vrijloting aantreden tegen de nummer 4 (Griekenland) uit de poule.

Er is een nieuwe regel toegevoegd voor de veiligheid van de spelers en dat is een random weging. 1/3 van de deelnemers kan hiervoor worden uitgepikt en ik was daar 1 van. Je mag maar 5% boven het gewicht van je gewichtsklasse wegen anders word je gediskwalificeerd. Gelukkig was mijn gewicht de volgende dag ook gewoon in orde. 

Het meisje uit Griekenland had afgelopen april nog hele goed resultaten gehaald, ze had namelijk goud op het Olympisch Jeugd Kwalificatie toernooi en een bronzen medaille op de Wereld Kampioenschappen in Tunesië. Het zou een pittige partij worden en dat werd het ook. Na een hele spannende gelijk opgaande wedstrijd moest het beslist worden in een Goldenpoint ronde. Deze wist ik in de eerste 5 seconden meteen te scoren waardoor ik de wedstrijd won. Helaas in mijn tweede partij verloor ik nipt van de sterke atleet uit België. Toch weer een mooie bronzen medaille, 3.6 rankingpunten en een directe kwalificatie voor de Europese Kampioenschappen Olympische gewichten later dit jaar.

| Brons tijdens Turkish open 2018 |
 
Vrijdag 9 februari ben ik samen met een teamgenoot, mijn coach en team abdelkwan naar Turkije gevlogen voor de Turkish open G1. Na een vlucht van ongeveer 3 en een half uur kwamen we aan in Turkije. Turkish open was het derde kwalificatie toernooi voor de Europese kampioenschappen die later in mei plaats zullen vinden in Rusland. 
 
Zaterdag was de registratie, dinsdag mocht ik wegen en woensdag mocht ik eindelijk het veld op.
 
De avond na de weging werd de loting bekend. Ik mocht partij 210 starten tegen het thuisland de nummer 9 gerankte uit de poule. In de eerste ronde was het nog even wennen en spannend, maar uiteindelijk kwam ik op voorsprong en deze heb ik 3 rondes lang weten vast te houden en won zo mijn eerste partij.
 
In mijn tweede partij moest ik tegen Kroatië. Dit meisje heeft meerder titels op haar naam en draait ook de GrandPrix series mee, een zware wedstrijd dus. Met een goed wedstrijdplan ging ik mijn wedstrijd in. Ik voelde me goed en sterk en dat bleek ook in mijn tweede partij. Ik scoorde het ene punt na de andere, ook een aantal goede hoofdtreffers en uiteindelijk won ik ook mijn tweede partij overtuigend.
 
In mijn derde partij, de kwartfinale moest ik tegen een oude bekende uit Kroatië ( eerder vocht ze voor Zweden). Tijdens Parijs open (November 2017) verloor ik nog van dit meisje. Dit keer had ik mijn wedstrijdplan iets aangepast en ging ik met volle vertrouwen de wedstrijd in. Het was een spannende gelijk opgaande wedstrijd, maar uiteindelijk was ik de sterkere en won de partij. Brons was binnen, maar we gingen natuurlijk voor goud.
 
Helaas was het meisje in de halve finale dit keer sterker dan mij waardoor ik helaas de halve finale verloor en niet door ging naar de finale. Uiteindelijk heb ik toch een mooie bronzen medaille weten te scoren op dit zware internationale toernooi in Istanbul. Ook heb ik mijn eerste kwalificatie eis binnen en 3.6 ranking punten voor de Wereld en Olympische ranglijst. Over 3 weken staat Dutch open G1, in Eindhoven op de planning. Dit zal het vierde kwalificatie toernooi zijn voor het EK in Mei. 
 
 
  | Brons op het EK Olympische gewichtsklasse  2017 |
 
 
 
Op woensdag 6 december vloog ik naar Sofia, Bulgarije om deel te nemen aan de Europese kampioenschappen Olympische gewichtsklasse. Het toernooi begon op 7 december en ik mocht de laatste dag zaterdag 9 december eindelijk de mat op. Normaal gesproken vecht ik tot de klasse 57kg, maar dit keer werd ik door Nederland uitgezonden in de klasse 67kg.
 
In mijn eerste partij moest ik tegen Denemarken. Dit meisje was een kop groter dan mij, maar daar merkte ik gelukkig niet zoveel van in de partij. Ik begon goed en kwam al snel op voorsprong door een aantal goede hoofdtreffers en punten onderin. Deze voorsprong wist ik goed vast te houden en won de partij uiteindelijk met 27-21.
 
De volgende partij moest ik tegen Tsjechië, dit meisje haalde onlangs nog de kwartfinale op het WK in Korea en draait ook al mee aan de Grandprix series (hier mogen alleen spelers aan meedoen die in de top 32 staan).  Het zou dus een zware partij worden en dat werd het ook. Toch kwam ik ook in deze partij al gauw op een 5-0 voorsprong en wist deze tot de derde ronde vast te houden. Door twee keer even niet goed op te letten maakte de Tsjech hier goed gebruik van en scoorde ze twee keer een hoofdtreffer waardoor ik 6-5 achter kwam te staan. Met nog 1 minuut en 18 seconden op de klok kreeg ik de verlossende aanwijzingen van mijn coach en kon zo de partij alsnog ombuigen in een 9-7 winst.
 
De kwartfinale was bereikt en hier ging het uiteindelijk om de medailles. Hier stond een oude bekende uit Italië, waar ik onlangs tijdens de Dutch open in maart van verloor mij alleen nog in de weg naar het podium. De Italiaan was net 1 dag terug uit Ivoorkust. Daar vocht ze nog de Grandprix finale (hier mogen alleen de beste 16 per Olympische gewicht naar toe). Het zou dus een hele zware partij worden en dat werd het ook. Na een goede bespreking met mijn coach was het wedstrijdplan duidelijk en ging ik de partij zelfverzekerd in. De eerste ronde ging het een beetje gelijk op, ik kwam op een 3-2 voorsprong, maar dit werd al snel een 4-3 achterstand. In de tweede ronde was de score 5-3 en in de derde en laatste ronde was de score 7-5, met nog 1 minuut op de klok. Door hard werken werd het uit eindelijk 7-7 en moest er een extra ronde Goldenpoint (diegene die het eerst scoort wint de partij) aan te pas komen. Na goed overleg met mijn coach waren de aanwijzingen duidelijk en ging ik ervoor. Uiteindelijk scoorde we allebei niet, maar had ik vaker hitlevel (meting op het systeem) waardoor ik de partij won, brons was binnen, maar we gingen natuurlijk voor goud.
 
Helaas in de halve finale was de Rus iets te sterk waardoor ik deze partij met 8-4 verloor. De Rus werd uiteindelijk verdiend Europees Kampioen. Mijn eerste medaille op een Europees Kampioenschappen was een feit en keerde trots terug naar Nederland met een mooie bronzen medaille en 3.6 rankingpunten voor de Wereld en Olympische ranglijst.
 

 
 
| 29th summer Universiade |
 
 
16 Augustus was het dan eindelijk zover! Na een lange voorbereiding, geen vakantie maar elke dag hard door trainen, vloog ik over naar Taipei voor de Universiade. Na een vlucht van ruim 13 uur had ik nog een week om mezelf voor te bereiden om 24 Augustus te knallen in de categorie -62kg. We verbleven in het Universiade dorp met alle andere sporters van zowel taekwondo als andere aanwezige sporten. Met tour bussen konden we naar de sporthal gebracht worden, waar we dagelijks gingen trainen. Na elke training konden we een bezoek brengen aan de fysio voor kleine pijntjes of om alles even goed los te laten maken. Na een rust momentje gingen we elke avond als team eten in de foodhall. Dit was een mega hal met allemaal eet tentjes waar je zelf je voeding kon uitkiezen.

Op 19 Augustus was de openingsceremonie van de 29th summer Universiade. Deze vond plaats in het atletiek stadion. Bij binnenkomst werd je omver geschreeuwd door supporters in het stadion, wat helemaal vol zat! Een rilling over je lichaam van adrenaline, het was geweldig om daar te mogen staan.

24 Augustus was het mijn beurt. Ik kwam in mijn poule als 5e (gerankt) binnen, waardoor ik mijn eerste ronde vrijloting had. In mijn twee ronde trof ik de sterke Braziliaan die haar eerste partij al had gewonnen. Met een duidelijk beeld in mijn hoofd liep ik naar mijn veld toe. Ik was zenuwachtig maar voelde me goed, ik had er zin in! In mijn wedstrijd merkte ik meteen dat de Braziliaan sterker was dan ik dacht. Ik zette de aanval in maar kwam niet meteen tot score, waardoor ik stress kreeg in mijn hoofd. Hierdoor maakte ik wat fouten waardoor de Braziliaan mij kon counteren. Ik bleef de aanval opzoeken maar door overhaastte bewegingen was ze me te slim af. Helaas verloor ik mijn partij en was de Universiade al snel geëindigd voor mij. Natuurlijk heb ik ontzettend gebaald van dit resultaat. Hiervoor was ik niet gekomen maar ik heb ontzettend genoten in Tapei en ik ben trots dat ik dit heb mee mogen maken! Wat een ervaring!

                 

| Luxembourg open 2017 ZILVER! |
 
Zilver op luxembourg open!
 
 
| Austria open 2017 ZILVER! |
Zilveren medaille in Oostenrijk!
  
 
 
 
| Riga open 2016 BRONS! | 
     
 
 
 
| Polish open 2016 | 
Bronze medaille behaald in polen! 
  
 
 
| Turkish open 2015 | 

Woensdag 11 februari ben ik samen met mijn trainer en clubgenoot naar turkije ( Antalya ) gevlogen, om daar deel te nemen aan een kwalificatie toernooi, turkisch open. Dit is een G1 toernooi. Vrijdag startte ik mijn eerste partij tegen Selen Canan van Turkije. Deze partij werd bij de 2e ronde stop gezet omdat het 12 punten verschil was. ( een partij duurt 3 rondes van 2 minuten. ) de eindstand was 13-1 voor mij. in de tweede partij kwam ik Rachelle Booth tegen van het nationale team van Great Britain. Ook deze won ik met een stand van 5-4. In de kwartfinale trof ik de Franse Clara Mallien. Hier kwam ik in de eerste rond op 3-0 achterstand maar het lukte me om dit gelijk te krijgen, 3-3. Na 3 rondes bleef het gelijk. Toen kwam de ‘goldenpoit’, dat wil zeggen wie er als eerst een punt maakt wint. Deze wist ik binnen te halen. De kwart finale was binnen! De halve finale kwam ik tegen Edina Kostis van Hongarije. We waren aan elkaar gewaagd maar de vermoeidheid nam de overhand. De halve finale was voor de Hongaar met 3-1. Helaas had ik ook deze partij kunnen winnen maar toch een bronze medaille voor mij en ranking punten binnen! 
 
  • ENCOENCO
  • RBA CarsRBA Cars
  • Dorpsraad RavensteinDorpsraad Ravenstein
  • Taekwondo AmersfoortTaekwondo Amersfoort